Νικολέττα Κυπριανού

 

Γεννήθηκε στην Λευκωσία, το 1987

 

 

1993 – 2004: Εργαστήρι και Σχολή Καλών Τεχνών Κ. Χρίστου Σιμιωνίδη

2004 – 2005: Σχολή Καλών Τεχνών Ledri (foundation course)

2005 – 2008: Middlesex University Uk -BA Illustration

Εκθέσεις

2008

Ομαδική Έκθεση – D&AD New Blood Awards (Η δουλεία μου είχε επιλεχθεί ανάμεσα στους καλύτερους νεοφερμένους καλλιτέχνες και έχει τυπωθεί και στο βιβλίο των D&AD Awards  http://www.dandad.org/)

Ομαδική Έκθεση Final Exhibition Illustration Course Middlesex University 

 

2015

Ομαδική Έκθεση- Comic Con – Filoxenia Centre  

 

2016

Ομαδική Έκθεση Λόγω Τένης Εικαστικό Εργαστήρι

Μέρος στη Μαγίατικη Γιορτή- Μυριστικό

Ομαδική Έκθεση ARK Under the Trees

Ομαδική Έκθεση – Comic Con – Filoxenia Centre (Έχω επιλεχθεί ανάμεσα στους καλλιτέχνες που θα λάβουν μέρος στην έκθεση τον Σεπτέμβρη)

Η Νικολέττα Κυπριανού είναι freelance εικονογράφος από τη Λευκωσία, με πτυχίο από το Middlesex University. Η Νικολέττα απολαμβάνει να δημιουργεί λεπτομερές σχέδια με περίεργους, εξωπραγματικούς χαρακτήρες από διαφορετικούς και παράξενους κόσμους, βγαλμένους από τη φαντασία της. Μεγάλωσε βλέποντας ταινίες τρόμου/φαντασίας και διαβάζοντας βιβλία και comics, τα οποία επηρέασαν μελλοντικά και την τέχνη της. Η δουλειά της είναι όλη ζωγραφισμένη στο χέρι με κάποιες λεπτομέρειες στο Photoshop όπου χρειάζεται.

 

Τα τελευταία 6 χρόνια, η Νικολέττα είναι η art director για το Power of the Night Festival και η δουλειά της έχει εμφανιστεί σε αρκετά εξώφυλλα και βιβλιαράκια για CD, αφίσες για events και σε διάφορες φανέλες για συναυλίες και συγκροτήματα. Λαμβάνει επίσης μέρος στο 'The Comic Book Project' του Write CY, το οποίο αποτελείται από μια ομάδα νεαρών καλλιτεχνών και συγγραφέων, οι οποίοι ένωσαν τις δυνάμεις τους για τη δημιουργία προωτότυπων ιστοριών comics. Η Νικολέττα ήταν υπέυθυνη για τη δημιουργία του εξωφύλλου για το Deluxe Limited Edition Book (DLE), όπως επίσης και για τη δημιουργία εξωφύλλων για κάθε ιστορία του DLE. Η δουλειά της εκδόθηκε και  στο εκπαιδευτικό παραμύθι για παιδιά, « Η διαδήλωση των Ζώων», της Έλενας Ερωτοκρίτου, στο οποίο τα παιδιά μπορούν να μάθουν για τα ζώα της Κύπρου. Επίσης, εικονογραφίσεις της Νικολέττας μπορεί κάποιος να δει και στο τριμηνιαίο περιοδικό AEGIS Magazine.

 

Η δουλειά της έχει επίσης δημοσιευθεί και στο In-book για τα D&AD Awards 2008, έχοντας επιλεχθεί ανάμεσα στους καλύτερους νεοφερμένους καλλιτέχνες. Επιλέχθηκε μετά από τη δημιουργία ενός εντυπωσιακού νέου look για τις σειρές βιβλίων 'Space Opera', για τον εκδοτικό οίκο 'Orion Publishing House'.

 

Η Νικολέττα έχει λάβει μέρος σε διάφορες εκθέσεις όπως το New Blood D&AD Awards Exhibition, Ark - Under the Trees, Cyprus Comic Con 2015 και 2016 και στην εικαστική έκθεση του εργαστηρίου «Λόγω Τέχνης».

2010 - present

2010 - present

10 Egypt Street ▪ CY – 1097 ▪ Nicosia ▪ Cyprus ▪  P.O.Box 22392 ▪ CY – 1521 ▪ Nicosia ▪ Cyprus 
Telephone: +357 22 676797 ▪ Facsimile: +357 22 676747 ▪ akamantis@akamantis.com ▪ www.akamantis.com

Privacy Statement and Policy